Dedicated Servers

Als u specifieke eisen stelt aan uw hostingomgeving of toepassingen gebruikt die binnen een specifieke omgeving moeten werken biedt een dedicated server uitkomst. Een dedicated server is een fysiek apparaat dat speciaal voor u wordt samengesteld, geïnstalleerd en geconfigureerd. Op die manier weet u zeker dat uw hostingomgeving naadloos aansluit bij uw toepassing.

In overleg kunt u kiezen uit een aantal Unix/Linux distributes1 en u krijgt het root-wachtwoord van de server. Hiermee kunt u de beveiliging en toegankelijkheid van de server helemaal zelf bepalen.

GlobalSites kan samen met u iedere gewenste configuratie samenstellen. Wanneer u interesse heeft in een dedicated server, neemt u dan even contact met ons op.

Uw dedicated server wordt geplaatst in onze eigen hostingomgeving in het XS4all datacenter in Amsterdam. Dit datacenter heeft meerdere verbindingen met de Amsterdam Internet Exchange; een van de belangrijkste knooppunten van het internet.

Als aanvulling op de dedicated server kunt u verschillende extra diensten afnemen:

Backup

€ 40,00 per maand

Bij onverhoopte defecten aan de server of andere ongelukkige omstandigheden kan het voorkomen dat data verloren raakt. Meer Informatie

Harddisks kunnen stuk gaan of een gebruiker verwijdert per ongeluk het verkeerde bestand. In deze gevallen biedt een backup uitkomst.

GlobalSites draagt er zorg voor dat van de volledige inhoud van de server (dus ook van systeembestanden) automatisch iedere nacht een backup gemaakt wordt. Deze backup wordt vervolgens vier weken lang bewaard. Er kan dus op ieder willekeurig moment een backup van maximaal vier weken geleden worden teruggeplaatst. Buiten deze periode is er van iedere maand één volledige backup beschikbaar. In technische woorden wordt er wekelijks een full backup gemaakt en dagelijks een incremental backup. De backups hebben een retentie van vier weken. Er is van iedere maand één full backup aanwezig. Het backupproces verloopt volledig geautomatiseerd. De backupdata wordt opgeslagen op een backupserver in het kantoor van GlobalSites in Rotterdam. Het transport van de backupdata van de webserver naar de backupserver verloopt via een beveiligde (SSL) verbinding. Een backup kan in overleg met GlobalSites worden teruggeplaatst. De kosten van terugplaatsing zullen worden doorberekend op basis van nacalculatie.

Remote powerswitch

€ 20,00 per maand

Wanneer de server niet meer bereikbaar is, dan is de Remote Powerswitch de oplossing. Meer Informatie

In het ongelukkige geval dat u de server niet meer op afstand kunt benaderen is het handig als u de deze op afstand opnieuw kunt opstarten. Via een webinterface kunt u de stroomtoevoer van uw server beheren.

Monitoring

€ 22,00 per maand

De werking van de belangrijkste processen op de webserver worden hiermee automatisch gecontroleerd. Meer Informatie

Wij monitoren onze servers op een meerdere belangrijke punten zoals bereikbaarheid, belastingsgemiddelde, beschikbare schijfruimte en geheugengebruik. Deze controles kunnen in overleg worden aangepast op de situatie die van toepassing is voor de betreffende server. In het geval van problemen worden wij via SMS gewaarschuwd. U kunt hiervan zelf natuurlijk ook een SMS bericht ontvangen. De monitoring wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week, het hele jaar uitgevoerd (24/7/365).

Volledig beheer

€ 270,00 per maand

Globalsites kan ook het volledige beheer en onderhoud van uw server
verzorgen. Meer Informatie

Deze dienst omvat alle bovennoemde services (Backup, Remote Powerswitch en Monitoring) aangevuld met onderhoud van de server. Naast de geautomatiseerde controles is het belangrijk dat bepaalde bestanden en variabelen regelmatig worden gecontroleerd. Voorbeelden hiervan zijn het bestuderen van diverse logbestanden van de server en schijfruimtegebruik, controle van draaiende processen en het up-to-date houden van softwareversies. Allemaal met het doel om de werking van de server optimaal te houden en eventuele aanvallen (hackpogingen) vroegtijdig te detecteren.

Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij ook adviseren over het gebruik van de capaciteit van uw server. Bijvoorbeeld het vroegtijdig opsporen van bottlenecks in scripts of het slim afhandelen van pieken in het bezoek van uw server.